14 år, till salu!

Boken är baserad på en sann historia och händelser. Det gör boken både mer spännande och intressant, dels för att man blir lite stel när man läser. Man vet att det där kan ju faktikst hända mig. Alltså bli våldtagen. Vet man att man har en kompis som blir det?!

Boken är skriven av Caroline Engvall, men hon har fått hjälp av en tjej som detta har hänt. Det är alltså hennes händelse när hon va 14 år som boken är skriven om. Det är kursiv text i boken. Det är "Tessans" egna ord om det som skrivs och hennes tankar.

Boken handlar om en tjej som lever ett helt vanligt liv, som man lever när man är 14/15 år. Hon har en bästa vän, Jenny. Hon gillar att vara i stallet och vara med kompisarna, såklart. Hon har bra betyg och det går bra i skolan.

Men en dag så förrändras allting, hon blir våldtagen på väg hem från stallet. Hon skakas av händelsen, hon tänker på det hela tiden, drömmer mardrömmar och det känns inte rätt det som har hänt. (och självklart så är det inte rätt!!!) Hon berättar inte för någon om det som har hänt henne, kanske är det just därför som det inte känns bra.

En dag när hon sitter med sin bästa vän Jenny så pratar dom lite. Och dom båda behöver pengar, snabba pengar..
- Vi horar, säger jenny...
Nu kan man ju tänka sig hur kall Tessan känner sig inombords, varför sa hon detta för?! Men Tessan tvekar inte.
Dom går in på ett chatt forum och skriver in påhittade namn. Dom får svar....

Men vad händer när dom har träffat en kille och horat, Tessan kommer in i en ond cirkel. Och männen forstsätter att ringa henne för att sedan utnyttja henne...  

Hur ska hon komma ur denna onda cirkel?!
Är det här hennes liv förrändras?
Varför gör hon detta?!

Den som läser boken får se.... 

 

// Elin♥


När du läser boken, tänk då att detta kan hända/händer en av dina bästa vänner.!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0